O poveste despre libertate, de Andrea Varga

by

Istoricul maghiar Andrea Varga, în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România prezintă, într-o nouă expoziţie documentară de curând inaugurată, documente şi fotografii despre istoria recentă a ţărilor est-europene. Mai precis, expoziţia intitulată ” O poveste despre libertate” documentează evenimentele care au avut loc acum 20 de ani, la căderea Cortinei de Fier.

Expoziţia "O poveste despre libertate"; Foto: Horváth Ernő

„Soarta şi libertatea noastră nu sunt independente de cele ale celorlalţi nici în spaţiu, nici în timp: nici în România, nici în Europa, dar nici acum şi nici în istoria viitorului”, a declarat istoricul Andrea Varga despre această expoziţie, citată de jurnalistul Daniel Tronaru.
Fotografiile şi documentele inedite prezentate publicului în cadrul expoziţiei, provin, în principal, din arhivele principalelor instituţii europene şi a postului de radio Europa Liberă.

„1989 a fost anul în care popoarele din estul Europei şi-au câstigat libertatea, negând oranduirea social-politică de tip bolsevic. Despre această lupta şi despre solidaritatea, de la acea vreme, dintre Estul si Vestul Europei povesteşte, tuturor cetăţenilor liberi ai Uniunii Europene, expoziţia recent inagurată la sediul Reprezentantei UE la Bucureşti”, a spus Varga.

Expoziţia va fi deschisă între orele 10 şi 18, de luni până duminică, până la sfârşitul lunii februarie 2010, la Centrul de Informare de la parterul Reprezentanţei Comisiei Europene.

La vernisaj au fost prezenţi şi au rostit discursuri comisarului european Leonard Orban, Excelenţa Sa ambasadorul Suediei, Mats Aberg; ES ambasadorul Austriei, Martin Eithinger; Andrea Varga; Niculae Idu; Radu Filipescu şi publicistul Josef Klein-Medeşan.

Istoricul Andrea Varga; Foto: Horváth Ernő

La cerere, este posibilă vizitarea expozitiei beneficiind de explicaţiile unui ghid.
Adresa:
Representation of the European Commission in Romania
Str. Vasile Lascar 31, sector 2, 020492 Bucharest
telefon: 00 40 21 203 54 45
fax: 00 40 21 316 88 08
** Andrea Varga a venit la Bucuresti în urma cu 12 ani cu o bursă Soros, ocupîndu-se cu studierea dosarelor la Arhivele Naţionale dar şi în alte arhive. A semnat zece filme documentare, a editat sau co-editat patru volume de documente şi a realizat mai multe expoziţii. Prima expoziţie, „Printre rînduri” a fost inaugurata în 2006, la Budapesta şi Bucureşti.
Publicitate

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un răspuns to “O poveste despre libertate, de Andrea Varga”

  1. mirica a gheorghe Says:

    DOMNULE ANDREI VARGA ,NU STIU CUM VEZI DUMNEATA POVESTEA LIBERTATI ,PRNTRU CA EU O VAD ALFEL CA SCRITOR POPULAR ITI SPUN UN SINGUR LUCRU LIBERTATEA ESTE CISTIGATA SI NUI O POVESTE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ,INITIAT DE MINE SI CU AJUTORUL UNOR CETATENI AI ROMINIEI CARE AU INTELES LIBERTATEA INAINTEA ALTORA AM REUSIT CU AJUTORUL INTREGI ROMINI SA DARIMAM COMUNISMUL , DECI LIBERTATEA CA SI DEMOCRATIA ESTE O LUPTA CONTINUA SI TREBUIE LUPTAT PENTRU IA PARA PAUZE SA NU RAMINEM CU POVESTEA LIBERTATI . LUPTA SI LASA IN URMA TA CEVA DEMOCRATIE PE INTELESUL TUTUROR SI NU PROSTIA ,FRONTUL DEMOCRAT ROMIN TELEFONATI SI SA FACEM SA PROSPERE MAI SUS DEMOCRATIA IN ROMINIA ,.F.D.R. MIRICA,NOROC BUN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: