Stanculescu reincarcerat, Chitac eliberat pentru trei luni

by

Curtea Militară de Apel a decis, vineri, ca Mihai Chiţac să fie eliberat din penitenciar, pentru trei luni, din motive medicale, iar Victor Athanasie Stănculescu să fie reîncarcerat, măsură survenită surprinderii lui , de către jurnalişti, la un cazinou.

Curtea Militară de Apel Bucureşti a hotărât, vineri, eliberarea din penitenciar, pentru o perioadă de trei luni a lui Mihai Chiţac, din motive medicale, admiţând astfel cererea acestuia de prelungire de la o lună la trei luni a măsurii de punere în libertate provizorie. Magistraţii au respins recursul făcut de procurori la decizia din iunie a Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti de punere în libertate, a transmis Mediafax.

Victor Stanculescu si Mihai Chitac; Foto: Mediafax

Victor Stanculescu si Mihai Chitac; Foto: Mediafax

Potrivit deciziei magistraţilor, în cazul lui Mihai Chiţac „se admite recursul condamnatului inculpat, casează în parte sentinţa Tribunalului Militar Teritorial care îl priveşte pe acesta, dar, doar cu referire la perioada de întrerupere a executării pedepsei, iar în rejudecare pe fond dispune întreruperea executării pedepsei pe o perioadă de 3 luni începând de la efectiva punere în libertate a condamnatului inculpat, în cazul în care acesta nu este arestat în altă cauză”.

În cazul lui Victor Athanasie Stănculescu, magistraţii militari au dispus reîncarcerarea acestuia, admiţând astfel recursul făcut de procurori la decizia de eliberare pentru un an din motive medicale.

Potrivit deciziei magistraţilor, „se admite recursul Parchetului Tribunalului Militar Teritorial, se casează decizia 19/2009 a Tribunalului Militar Teritorial, iar rejudecând pe fond se respinge ca nefondată cererea de întrerupere a executării pedepsei a inculpatului Victor Athanasie Stănculescu”.

Deciziile în cazul celor doi sunt definitive.

Avocatul fostului general Victor Athanasie Stănculescu, Alice Drăghici, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu se va prezenta cu cel pe care l-a apărat la penitenciar pentru reîncarcerarea acestuia şi că instanţa Curţii Militare de Apel trebuie, din punct de vedere procedural, să emită un nou mandat de executare a pedepsei pe numele lui Stănculescu şi care să figureze cu data de vineri.

Apărătorul a arătat că, altfel, Stănculescu s-ar prezenta degeaba la poarta penitenciarului şi că reîncarcerarea propriu-zisă nu se poate face decât după ce Curtea de Apel Militară va transmite acest document la locul de detenţie al fostului general.

Publicitate

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

45 răspunsuri to “Stanculescu reincarcerat, Chitac eliberat pentru trei luni”

 1. Hubert Cumberdale Says:

  Victor Stanculescu este expresia eroismul si elegantei poporului roman. Daca astfel de valori sunt inchise, si adevaratii criminali sunt in libertate, inseamna ca ne meritam soarta.

  Free Stanculescu!

  • Romulus Cristea Says:

   Pentru familiile celor care au fost impuscati nu cred ca este tocmai asa. Si nici pentru altii. Asa ca generalizarile nu-si au rostul. Daca ii cunoasteti pe „adevaratii criminali” trebuie sa oferiti nume, nu vorbe.

 2. Tony Says:

  Adevarul revolutionar va iesi la ieveala ca luptatorii de pe baricade a luptat pentru adevar si dreptate si uite ca acum lucruirle se lumineaza pentru binele poporului. Traiasca revolutia romana si luptatorii veritabili pentru dreptate si credinta

 3. Dreptate Baricada Says:

  Revolutzionarii autentici care au luptat la baricada de la Inter transmite mesajul lor de solidaritate catre Theodor Mariesh de la asociatzia 16-22 decembrie din Bucureshti shi spera ca idealurile revoltzionare sa nu decada shi totzi tradatorii de neam si tzara sa fie la inchisoare ca de aia am luptat noi cu armele in mina impotriva neocomunismului shi bolshevicilor de sorginte sovietico-masonica. Jos masoneria! jos neocomunismul! Traisca revolutzia romana si revolutzionarii care alutari de Mariesh si fratii nostri de la baruicada cauta criminalii

 4. Aurel Miscov Says:

  Stimati colegi de la asociatia 21-22 decembrie 1989 ma stiti, din registre ca sint inscris pe Batistei si va rog sa primiti omagiul meu pentru lupta contra regimului nenorocit care ascunde adevarul despre faptele noastre de la revolutia din decembrie 1990. Camarazi nu va lasati calcati in picioare si sa dovedim ca neocumunismul incearca sa ascunda adevarul istoric si clar. Jos comunismul si nomenclatura lui cum spunea cintecul lui Piturca din Universitate.

 5. Buzucea Marchis Says:

  Hai sictir la toti vagabontilor! Traiasca revolutia romana fara impostori fabricati la comanda politica. Va spun la toti ca e facatura si mincati indemnizatii de la Ion Iliescu si Basescu

 6. Mirceac Voicu Says:

  “Grupuri de încredere” — aceasta face mult. Şi cînd noi vedem că dl Basescu, stînd alături de Iliescu, este de acord cu această formulare, credeţi-mă, procesul de reglementare neapărat va avansa. Mai mult decît atît. Eu sînt gata să declar că de ieri procesul de unificare a celor două partide de acum a pornit. Pentru că unificarea nu înseamnă momentul semnării unui careva document, ci începutul interacţiunii părţilor, aceasta înseamnă paşi în întîmpinarea unuia de către celălalt.

 7. Nagapa Arigiuop Says:

  Zulfina Asherov, din disperare că va fi evacuată din subsolul blocului în care locuieşte, şi-a stropit copiii şi casa cu benzină, ameninţând că le va da foc. Familia este din Karabah, s-a refugiat în R. Romania în 1990, iar în 2004 s-a instalat în acest subsol. Responsabilii de la primărie ne-au declarat că spaţiul respectiv nu este locuibil.

 8. Tony Says:

  JANDARMII AU DAT AZI CU SPAY LACRIMOGEN IN MARIES CA SA NU SE AFLE ADEVARUL DESPRE REVOLUTIA ROMANA. UCIGASI DE COPII DIN 22 DECEMBRIE 1989. JOS SECURITATEA! JANDARMII UCIGASI DE LA REVOLUTIE

 9. George de la Brasov Says:

  aceasi criminali care a tras la revolutia din 22 decembruie 1990 au dat astazi cu gaze paralizante gella in seful revolutionarilor pe tara Theodoru Mares de la asociatia 21-22 decembrie 1989. inadmisibil si dna Kovesy ar trebui sa ia atitudine fata de aceste trupe care pe vremuri a fost la securitate sub Ceausescu. glorie eroilor rumani

 10. Lucian Says:

  Stanculescu este un exemplu de demnitate pentru poporul roman. Noi am luptat la revolutie cu arma in mina si exemplul generalului este reper pentru noi

 11. Alexandra Popa Says:

  Cartuse de tip “Kynoch-Magnum” s-au gasit la Buzau, dar si in zona Televiziunii si se pare ca o “mostra” a mai fost depistata si in zona fostului c.c. Este produs de firma “Kyondi”, celalalt cuvint “Magnum” fiind o unitate de masura. Acest cartus are calibrul 9,5 mm sau 0,375 toli. Este un cartus de vinatoare pentru vinat mare si poate fi tras cu orice tip de carabina sau puscaa de calibru 9,5 care are o camera destinata unui astfel de gen de incarcatura. Este un cartus de mare putere, caracteristicele lui permitind ca un bun tintas sa loveasca perfect si mortal la o distanta de 1000 m, viteza initiala a glontului este de circa 850 m/s. Pulberea din cartus este, intr-adevar mai neobisnuita, dar deloc noua, avind in vedere ca se fabrica din anii 70. Este vorba de o pulbere sub forma de…macaroane, cu ardere constanta, care imprima glontului o viteza marita, determinind si o mica uzura a tevii.

 12. Gina Marat Says:

  Un tanar care si-a facut stagiul militar in trupele USLA a declarat
  corespondentului A.M. PRESS din Dolj: “Am fost la Timisoara si la Bucuresti in
  Decembrie ‘89. Odata cu noi, militarii in termen, au fost dislocati si
  profesionistii reangajati, care purau costume negre de camuflaj. Dispozitivele
  antitero de militari in termen si profesionisti au primit munitie de razboi. La
  Timisoara s-a tras in manifestanti de la distanta mica. Am vazut cum sareau creierii celor ciuruiti de gloante. Cred ca mascatii, folosind armamentul lor special, au tras cu
  gloante explozive. In ianuarie 1990, toti militarii in termen din trupele USLA
  au fost internati pentru dezintoxicare.

 13. USLA MAN Says:

  Lt. Col. Petre Ghinea: Spre deosebire de militarii nostri, ei au fost foarte bine pregatiti pentru lupta in oras. Dispuneau de armament modern, special (inclusiv simulatoare de foc). De pilda, la automatele lor rabatabile, cu gloante videa [vidia] sau gloante explozive, nu se putea vedea flacara la gura tevii….

 14. Tony Says:

  SECURISTII CRIMINALI DE LA PARCHET PUSI DE KOVESI IAU DAT CU SPAY LACRIMOGEN PARALIZANT SEFULUI REVOLUTIONAR MARIES CA SA NJU SE AFLA ADEVARUL DESPRE REVOLUTIA RMANA DIN 22 DECEMBRIE. A AJUS IN STARE GRAVA LA SPITAL SI IA FACUT PERFUZII SASI REVINA SA MEARGA LA STRASBURG CA SA DUCA DOSARUL CEDO LA DINALIZARE. NU NE TEMEM DE VOI CRIMINALI NENOROCITI CARE ATI TRAS IN NOI 16-24 DECEMBRIE 1989 LA BARICADA LA INTER

 15. Guru Elana Says:

  de ce nu functioneaza site-ul SSPR? E ceva de aascuns? Va rugam contactati autoritatile

 16. Vidra Marcel Says:

  Revolutionarii se afla in greva foamei din data de 6 aprilie si nimeni nu reactioneaza. Se malversationeaza si ultemele dosare ale revolutiei ca sa nu se afle cine sunt mortii de la baricada si ministerul public al radioului. Jandarmii care au batut evolutionarii grevisti de foamete sint cei care au batut manifestantii in decembrie 1989 si 15-19 iunie 1990-1991…

 17. Hepla Norocel Says:

  Cum reactioneaza autoritatile la faptul ca sefii revolutionarilor au fost in pragul uciderii la ordinul femeii barbat Kovesy? De cind rominii patrioti sint umiliti de fosti tortionari bolsevici si comunisti si neocomunisti din intunericul istoriei recente? De ce uitam crime si nu se arata persoanele dubioase cu degetul asa cum face revolutionarii de la 16-22 decembrie 1989 din Bucuresti, Timisoara si Brasov!!!!

 18. Nadia Mora Says:

  De ce ati tras cu arma nenorocitilor la revolutionarii de la parchet aflati de luni de zile in protest de greva? Aceiasi criminali care au bagat baioneta in manifestantii de la Inter au dat cu gaze paralizante neuroleptice contra veritabili si onoranti cetateni care cauta dreptate si democratie

 19. Mircea Ciora Says:

  Nu mai trageti cu batele si gaze lacromogene impotriva sefilor revoluitinari aflati in greva foamei de 59 de zile. Va e frica ca iese afevarul golut la iveala si aflam cine e securistii si militienii dintre noi! Nu vrem decit adevarul si liderii nostri lupta pentru dosarul CEDO pentru mortii Timisoarei de la crematoriu!!!!!???

 20. A.N. Says:

  Nu mai mintiti cu dosarele revolutiei si care trebuie mers la Strasbougge. Avem casete video si foto cu tortionarii de la CC, baricada si televiziune unde s-a tras cu gloante dum-dum. Voinea a pitit gloantele explozive, dar adevarul va triumfa si Kovesi nu va mai avea custodia dosarelor inrosite de singele eroilor gasiti pe drum.

 21. Liviu Nemes Says:

  Mai tineti minte cintecul lui Piturca cel care cinta balade la revolutie pe baricada de la Cocor, Unirea si Pescarul? Eu sint in fotografie cu Piturca si cu Dan Iosca inaine de a urca tancul peste protestatari.
  Cinea tras in noi 16-22?/ Cinea luat viata manifestantilor?/ Iliescu, KGB, Stalin si poporul rus/ Nu va fie frica Iliescu CIA pica/ Cinea tras in noi 15-22 decembrie?/ Don’t vorry, be hapy!/ Voikan si Chitac sa cinte in pijama la cimitirul Bellu!/

 22. Matei Voicu Says:

  jandarmii au baut manifestantii cu bastonul pina s-au invinetit spinarile si iau aruncat in metrou la Univesritate, pe scari era singe inchegat de la manifestanti si parintii copiilor de la dalles. Spuneti adevarul generartiilor viitoare, asa sa facut istoriua contemporana

 23. George Enescu Says:

  Am sesizat in numeroase rinduri la Parchet si la Curtea Suprema ca se ascunde adevarul din dosarele revolutiei privind starea de panica indusa prin intermediul media televizata. de ce oare nu se face ancheta serioasa pe acest subiect arzator si de mare interes istoric.

 24. George Muhaci Says:

  Oameni buni, domnu Mariesu e la Strasburge si nimeni nu se ssesizeaza in legatura cu situatia dosarelor revolutionare. Eu locuiesc la Paris din 1992, refugiat piolitic de la mineriade. Obeserv prea multa impasibilitate din partea autoritati care nu inteleg ca si domnul Iliesu ca e ultima sansa sa luptam pentru adevarul despre morti, Dupa 22 decembrie au murit oameni ucisi de tunurile sovietico neocomuniste. Iliescu criminal tocmit de kgb pentru a distruge toate traditiile romanesti neaose

 25. Liviu Opaciu (Canada) Says:

  Camarzi! Veniti alaturi de Liderii asociatiei 16-21 decembrie, umar la umar cu presedintii Maries si Iliesiu care sustin dreoturile noastre si aflarea adevarului despre revolutia romana din decembrie 1990. Miscarea neocomunista de sorginte bolsevica condusa de camarila Iliescu, Constantinescu si Basescu cu alti tradatori ai idelaurilor vor sa arda pe rug documentele revolutionare. de ce am luptat noi la revolutie si impotriva sistemului nenorocit comunist?! La lupta!!! Scoateti armele dreptatii si iesiti alaturi de presedintii nostrii, viitori presedinti ai Romaniei moderne, Iliesiu si Maries. Revolutia Romana va invinge!!!!!

 26. Tony Says:

  Am revenit sa va aduc aminte de versurile lui Piturca de la baricada cu chitara in mina , printre gloantele miselesti
  „Ceausescu nu fi trist Iliescu comunist!/Dont vory bi hapy!/ Iliescu si Viokan a pus mina pe ciocan!/Dont vory bi hapy!/Doamneeeeee! Vino Doamneeeee! / Sa vezi cea mai ramas din oamnei!/ Escuu, Ceausescu, Iliescu!

 27. Lascu N Says:

  Mai Tony, versurile si cintecele sint de Vali Sterian si Compnania de sunet. Paturca e fotbalist nu chitarist

 28. N. Nicolae Says:

  Ceausescu a inviat din morti. Basescu se screme. Oameni buni daca sintem revolutionari veritabili sai belim pe astia, pe kovesi, pe Basescu pe Boc ca astia sunt pelagra tarii huooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!

 29. Leana Mireana Says:

  Sa se scoata adevarul despre revolutie! De ce madame Kovesi procuroarea ascunde adevarul despre morti. Sa il aduca pe Voinea sa instrumenteze dosarele revolutiei pentru ca a resuit imposibil si e cel mai bun procuror dinRomania.

 30. Florian de la Timisoara Says:

  Chitac mare bagabint, Stanculescu derbedeu.

 31. Aurel Lincev Says:

  Un militar de la unitatea de vanatori de munte din Curtea de Arges a fost grav ranit marti dupa ce bateria unui autovehicul de lupta a explodat in timpul unui exercitiu de instructie.

  Acesta a fost transportat de urgenta cu un elicopter la spitalul Militar din Bucuresti

 32. M. Cojocaru Says:

  CEDO e o instituie impanata cu Securitate si comunisti de vreme ce au respins actiunea lui Maries la Strasburge. Agentii lui ceausescu lucreaza la CEDO si respinge actiunile revolutionarilor autentici la comanda KGB si SEcuritate. Jos criminalii de la CEDO care se razbuna pre revolutionari si mortii din decembrie care au udat cu singe nevinovat scarile de Universitate.

 33. Liceanu Florentin Says:

  Ceausescu traieste la Paris pe Rue Malme la nr.45 si de acolo coordoneaza justitia de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Brusseles. De aia dosarele revolutiei nu or sa fie solutionate cu urgenta maxima, Col. Pratovan de le UM 0315 dirijeaza echiapa de securitate de la CEDo si pe judecatori. Am dovada si am postat-o pe blog la Nicolacev.

 34. Nicea K. Says:

  Stanculescu detine secretele revolutiei si de aia Basescu la bagat la Jilava. Ca sa moara si sa nu spuna adevarul despre revolutie si conspiratia masonico-iudeica. Presedintele revolutionarilor pe tara trebuie sa mearga sa vorbeasca cu Stanculescu la vorbitor si sa-i inmaneze documentele de importanta nationala. Am zis!

 35. Victor Plastik Says:

  Mariesu face greba foamei din aprilie si guvernanti nu ia masuri urgente pentru a trimite dosarul revolutionarilor la Curtea ministeriala de la Straburg. Rusine sa va fie guvernantilor cu Basescu in frunte si tradatoarea Kovessi

 36. Aftenie Mircea Says:

  Cei de la asociatia 16-22 decembrie si cu presedintele lor Theodor Maries se afla in greva foamei de 72 de zile pentru adevar si dosare de trimis la Curtea Europeana a drepturilor Omului. De ce nimeni nu se sesizeaza de martiriul oamenilor acestora!>?

 37. Mircea Baceanu Says:

  Maries sa mearga la Stanculescu la Jilava ca sa afle secretele revolutiei romane din Timisoara. Maine poimaine moare si nu aflm cine a fost criminalii de copii

 38. manafu m. Says:

  Sa se vina toti la parchet cu cite o coala in mina la ajutorarea asciatiei 21-22 decembrie Bucuresti-Timisoara.

 39. Geanu Mirel Says:

  Dreptate pentru toti revolutionarii carecauta dreptate

 40. Copil Nicolera Says:

  Pace si mai multa minte la toti. Cind se da certificatele pentru toti revolutiomnarii autentici. De ce SSpr nu merge la sait? E ceva de ascuns?

 41. H. Micula Says:

  E decisiv sa ne unim. S-a consumat intalnirea de la CEDO si trebuie sa fimsolidari cu toti revolutionarii care incearca sa salveze istoria Romaniei.

 42. Vrancea Horia Says:

  De ce la Vrancea nu e asociatie de revolutionari pentru a se inmana certificatele la eroi martiri? La Guvern spune ca trebuie sa ne adresa la Ploiesti pentru confirmare. Cosiderati ca e normal o asemenea situatie sa mergem distante atit de mari pentru a primi indemnizatie?!

 43. Andreea Ciubotariu Says:

  Ma numesc Andreea si sunt studenta la Jurnalism in anul doi. In urma unui proiect demarat de un domn profesor, indraznesc a va cere ajutorul. Caut un domn varstnic, care a participat activ la revolutie si este dornic sa mi impartaseasca povestea sa de viata intr un interviu. Mentionez ca nu am alte interese ascunse, ci doresc a descoperi o istorie de viata si, totodata, a mi dezvolta abilitatile in privinta interviului.

  Cu incredere si stima, o novice!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: